Aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când te muți într-o casă nouă - Ramplast

Aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când te muți într-o casă nouă

Nimic nu se compară cu momentele în care te pregătești să te muți într-o casă nouă. O casă pe care ți-ai dorit-o cu atâta ardoare și pe care, de acum înainte, o vei împărți cu cei dragi. Pregătiri, emoții, idei de amenajare, toate te copleșesc. Însă, începe cu începutul și organizează lucrurile într-o ordine logică, pentru a le face față cu succes și a nu ajunge să treci prin momente prea stresante.

Trebuie să știi că procesul de căutare și achiziție a unei locuințe nu este tocmai floare la ureche, dat fiind faptul că vorbim de o investiție importantă și de spațiul unde vei petrece ani buni de aici înainte. Așa că, atunci când mergi la vizionări și faci planuri pentru viitoarea ta locuință, nu uita să ții cont de următoarele aspecte, care reprezintă criterii eliminatorii în procesul ce achiziție a locuinței.

Iată, mai jos, câțiva factori importanți pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când decizi să te muți într-o casă nouă.

  • Documentează-te bine în ceea ce privește imobilul, indiferent că este vorba de o construcție nouă sau mai puțin nouă. Caută istoricul dezvoltatorului, încearcă să iei legătura cu acesta, află ce materiale s-au folosit la construcția locuinței, cât de solidă este fundația, care sunt furnizorii și partenerii cu care lucrează. De asemenea, verifică să existe canalizare și apa curentă – pare greu de crezut, dar da, chiar și în 2022 există ansambluri rezidențiale cărora le lipsesc aceste utilități. Este foarte important să ai toate aceste informații pentru a nu te confrunta apoi cu surprize neplăcute și probleme. Recomandarea noastră este să apelezi la serviciile unui inspector expert în locuințe, care să realizeze o evaluare obiectivă a imobilului.
  • Alege cu atenția zona în care vrei să achiziționezi locuința. Aceasta trebuie să corespundă bugetului pe care îl deții, să aibă acces facil la mijloace de transport în comun, supermarketuri, grădințe și școli. Totodată, interesează-te despre oportunitățile de dezvoltare a zonei pe viitor, dacă vor mai fi sau nu prea multe șantiere de construcții, întrucât nu ar fi tocmai plăcut, de exemplu, să îți cumperi un apartament cu vedere spre lac, iar în 2 ani să te trezești cu un bloc lângă. Și, nu uita, dacă îți dorești liniște, fără zgomotul infernal generat de trafic, nu achiziționa o locuință cu vedere către bulevard sau strada principală.
  • Verifică instalațiile sanitare și scurgerile, pentru a te asigura că nu vei avea parte de inundații. Ai grijă ca țevile să fie rezistente la presiune, la coroziune și calcar, să aibă proprietăți de duritate crescute și să nu prezinte urme de rugină.
  • Verifică instalația electrică, starea prizelor, a întrerupătoarelor și a De asemenea, asigură-te că ai suficiente prize în locuință, amplasate în locurile cheie (de exemplu, în baie pentru mașina de spălat, în living pentru aerul condiționat, TV, în bucătărie pentru hotă, frigider etc. )
  • Interesează-te despre calitatea ușilor și ferestrelor, despre furnizorul acestora și materialele din care au fost realizate. Ai grijă să fie montate corect și etanș, deoarece calitatea ușilor și ferestrelor asigură o bună izolare termică și fonică. Iar dacă ești în căutarea unui producător de încredere pentru ferestre și uși realizate cu tâmplărie PVC, noi îți stăm la dispoziție cu o gamă variată de produse, te consiliem în alegerea produsului corect pentru locuința ta și monitorizăm întreg procesul de montaj.
  • Fă-ți, măcar la nivel de proiecție, un plan despre cum ți-ai dori să îți mobilezi viitoarea locuință și cum ar trebui să fie compartimentată. Îți dorești bucătărie închisă sau living cu bucătărie open-space, șifoniere sau dressing cât vezi cu ochii? Vrei balcon închis sau deschis? Vrei baie cu cabină de duș sau cu cadă? Ai în vedere toate aceste aspecte, pentru a te asigura că vei avea suficient spațiu pentru toate lucrurile tale și că te vei simți confortabil.
  • Discută cu vecinii – fie că îți place sau nu, vei trăi într-o comunitate, așa că este foarte important să vezi persoanele de care vei fi înconjurat, pentru a te bucura de liniște, un somn odihnitor și zile fericite. Întreabă-l pe fostul proprietar despre vecini și, de ce nu, mergi chiar tu la ușa lor, vorbește cu ei și încearcă să le afli tipologia: sunt petrecăreți sau, din contră, sunt mereu cu ochii pe vizior și atenți la cel mai mic zgomot?

Acum, că ai aflat cât de important este întreg procesul de achiziție a unei locuințe și factorii de care trebuie să ții cont, poți începe căutările și vizionările. Îți ținem pumnii să găsești casa visurilor tale!