Cum alegem culorile potrivite pentru ferestrele cu geam termopan și în locuință? - Ramplast

Cum alegem culorile potrivite pentru ferestrele cu geam termopan și în locuință?

 Vremurile trecute nu ne dădeau oportunitatea să optăm pentru o varietate mare de culori în ceea ce privește profilele PVC pentru ferestrele cu geam termopan din locuințe. În prezent însă, lucrurile s-au schimbat, iar firmele producătoare de tâmplărie PVC ne pun la dispoziție o paletă foarte diversă de culori pentru ferestre și uși.

În ceea ce privește alegerea culorii potrivite pentru termopanele din locuințele noastre, există două variante:

  • varianta de a opta pentru o culoare clasică, care să nu dea greș: alb, maro
  • varianta de a opta pentru diverse culori moderne, cu condiția ca acestea să fie în concordanță și în armonie cu restul casei.

Care sunt factorii de care trebuie să ținem cont când alegem culoarea profilelor PVC pentru ferestrele cu geam termopan?

Unul dintre factorii de care trebuie să ținem cont când alegem culoarea profilelor PVC pentru ferestrele cu geam termopan este dimensiunea ferestrei. Cu cât este mai mare o fereastră, cu atât paletele de culori se vor extinde și vom putea alege atât dintre culorile clasice, cât și dintre cele vibrante, aprinse. În momentul în care fereastra este mai mică, se va opta pentru o culoare cât mai deschisă, iar rezultatul va fi o fereastră care se va vedea mai mare din exterior, în timp ce din interior spațiul va părea mult mai luminos și mai primitor.

Un alt factor pe care trebuie să îl avem în vedere atunci când alegem culorile pentru profilele PVC pentru ferestrele cu geam termopan este reprezentat de paleta de culori din interiorul locuinței în care trăim. Practic, trebuie să existe un echilibru între culorile prezente în casă și culoarea ferestrelor. Nu putem zugrăvi, de exemplu, pereții sufrageriei cu albastru și alege termopane verzi ☺.

Un alt factor interesant de care trebuie să ținem cont este chiar locația în care este amplasată locuința ta. În cazul în care colțul tău de rai este amplasat în zone în care temperaturile sunt ridicate și soarele bate direct pe casa ta, recomandarea noastră ar fi culorile deschise, precum cremul sau albul, care nu atrag atât de tare căldura.

Și ultimul factor, dar nu cel din urmă, are legătură cu personalitatea ta și stilul pe care îți place să îl abordezi. Dacă tu te consideri o persoană modernă, ce ține pasul cu ultimele tendințe, recomandarea noastră este să alegi termopane în nuanțe de stejar auriu sau gri antracit. Dacă vrei să aduci stilul minimalist în locuință, ar trebui să alegi dintre albastru închis, gri închis, culori metalice, negru și multe alte nuanțe intense și închise. Iar dacă te regăsești în ceea ce este clasicul, culorile cât mai deschise și mai discrete, precum maro, alb, bej, crem,  sunt alegerea potrivită pentru tine.

La Ramplast, poți alege dintr-o paletă variată de culori pentru ferestrele tale cu geam termopan și ușile realizate cu profilele noastre. Nu trebuie decât să ne contactezi și vom stabili, împreună, care sunt cele mai bune opțiuni pentru locuința ta.

Cum alegem culorile potrivite pentru locuință?

În momentul în care ți-ai achiziționat o casă nouă sau o renovezi pe actuala și începi să alegi culorile din locuință, este bine să ai în vedere un concept coerent pe care să îl urmezi. Începe prin a identifica elementele principale din locuință (pardoseli, uși și ferestre), stabilește ce piese de mobilier îți dorești pentru fiecare încăpere, apoi adaugă piesele de accent, draperiile și covoarele, decorațiunile, accesoriile. Abia după ce ai stabilit toate aceste elemente, asigură-te că totul e armonios din punctul de vedere al volumelor, coerent și satisfăcător din punctul de vedere al funcțiunii și, la final, ținând cont de toți acești factori, alege și culoarea pentru pereți.

 Este bine de știut că există culori care dau impresia de spațiu mai mare casei tale. Albul este prima și cea mai importantă culoare din acest punct de vedere. Un experiment interesant în acest sens îl reprezintă vopsirea unui perete dintr-o încăpere în nuanțe accentuate, în timp ce ceilalți trei pereți rămân albi. Rezultatul va fi o încăpere care va părea foarte spațioasă, în timp ce peretele vopsit în nuanțe aprinse va da un plus veselie și culoare casei tale.

Totodată, paletele de culori pastel sunt absolut superbe și sunt mereu o alegere potrivită pentru orice casă, întrucât îi vor oferi un vibe pozitiv și, în același timp, liniștitor. Printre aceste culori pastel se regăsesc movul, rozul, piersicul, lavanda și lila. De regulă, aceste nuanțe sunt potrivite pentru încăperile mai mici, însă, pentru a oferi impresia de spațiu mai amplu, soluția este să nu îți acoperi ferestrele cu perdele sau draperii și să pui câteva oglinzi în încăperea respectivă.

 

Există și persoane care vor ca încăperile din casele lor să aibă culoare, dar, în același timp, aceste culori să fie cât mai plăcute ochiului și cât mai neinvazive. În această situație, îți recomandăm să optezi pentru nuanțele marine, precum verde și albastru, care vor transmite energie pozitivă, prospețime și răcoare.