Atunci când alegi o fereastră de termopan din profil PVC, este important să te asiguri că investiția este la cel mai înalt nivel de calitate și să cauți producători cu notorietate și certificări.

Serialul Responsabili de Profile a debutat cu un subiect ce tratează una dintre cele mai des întâlnite probleme de către cei care au în casă termopane cu profil din PVC alb.

Probabil mulți dintre voi ați observat că, anumite ferestre de termopan cu profil din PVC de culoare albă tind ca, după vreo 4-5 ani de la montaj, să-și schimbe culoarea. Mai exact să se îngălbenească. E normal să se îngălbenească un profil de termopan după 5 ani? Ei bine, nu.

În mod normal, nu trebuie să se întâmple asta. Dacă producătorul respectă întru-totul rețetele de producție, tehnologia și materiile prime recomandate de către producători, nu trebuie să se întâmple acest fenomen. Profilul, cu timp de garanție de minim 15 ani, nu trebuie să sufere niciun fel de modificări. Durata lui de viață este undeva la 25-30 de ani.

Revenind la problema cu îngălbenirea, dacă s-a întâmplat asta, înseamnă că producătorul s-a zgărcit, cum se spune le noi, la anumiți pigmenți care au o variație foarte mare a prețului pe piață, cel puțin în ultimii ani de zile; la stabilizatori, chiar și la modificatorul de șoc. Majoritatea sunt produse de import, care costă 2000-3000  mii de euro pe tonă, și acolo se zgârcesc.

Ca să te asiguri că vei cumpăra un produs de calitate, trebui în primul rând să cauți un producător cu notorietate. Un producător mare, un producător autohton, cu care poți să stai de vorbă. În al doilea rând, în momentul în care te duci și ai intenția să cumperi aceste profile sau tâmplărie din profile de PVC, trebuie să le ceri documentele care stau în spatele acestor produse.

Sunt anumite standarde europene, iar legislația din țara noastră este armonizată cu legislația europeană. Adică, ceea ce se produce în România se produce și-n Germania și-n Olanda și-n Franța, oriunde. Este un standard care se numește Standard European, n.12608, pe care noi trebuie să-l respectăm și care este Biblia și cartea de căpătâi a producătorilor de profil.

Doresc mai multe detalii

Nu te-ai întâlnit cu problema de mai sus dar ești în căutarea unor termopane de calitate pentru noua ta locuință sau vrei sa le înlocuiești pe cele vechi?
Prospectezi piața dar nu știi ce profile de termopan să alegi și ai nevoie de o părere avizată?
Ramplast este primul producător de profil PVC ecologic din SE Europei și un brand reper pe piața din România în domeniul producției de profile PVC destinate geamurilor termopan.

Cu o experiență de peste 25 de ani, echipa Ramplast îți stă la dispoziție cu toate informațiile de care ai nevoie. Completează formularul de mai jos și te vom contacta în maxim 24 de ore.

Top